TV Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

TV Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Belirli bir bütçenin altında en iyi TV’yi mi arıyorsunuz ama kafanız karıştı mı? Bunun nedeni, seçenekler zamanla geliştikçe TV alışverişi sürecinin daha da karmaşık hale gelmesidir. TV teknolojisi, bütçe tekliflerinin bile kalitesiyle sizi şaşırtabileceği bir noktaya gelişmeyi başardı. Bugün sizlere için TV seçme konusunda yardımcı olacağız.

Ekran Boyutu

Dikkate alınması gereken ilk şey, kurulumunuz için en uygun olduğunu düşündüğünüz TV boyutudur. Bunun ailenin günlük TV dizilerini izlemek için topladığı bir TV olup olmayacağını veya kişisel kullanımınız, oyun oynamanız veya şovlarınızı yayınlamanız için bir şey olup olmayacağını anlamaya çalışın.

Ekran Tipi

TV’lerdeki popüler ekran türleri arasında LCD / LED ve OLED bulunur. Günümüz televizyonlarının çoğu LCD LED setleridir. Esasen, bu ekranlar LCD paneli aydınlatmak için LED’leri kullandı, dolayısıyla adı. Bir LCD LED TV satın alırken, panelin nasıl aydınlatıldığını dikkate almalısınız. Bazıları, LED’lerin yalnızca ekranın kenarına yerleştirildiği kenardan aydınlatmalı paneller kullanır.

Yenileme Hızı

Yenileme hızı (Hertz veya Hz olarak temsil edilir), ekranda bir resmin saniyede kaç kez yenilendiğini gösterir. Standart yenileme hızı 60 Hz’dir, ancak artık 120 Hz TV’ler de yaygınlaşmaktadır. Özellikle hızlı tempolu aksiyon sahnelerinde, daha yüksek bir yenileme hızı kesinlikle daha akıcı harekete dönüşür. 60 Hz ekranlar, bu tür yoğun sahnelerde titrek çıkışa eğilimli olabilir. Saniyede yüksek kare hızlarına sahip çok fazla içerik olmasa da, şimdilik Yüksek Kare Hızı (HFR) desteği yakında filmlere ve spor etkinliklerine geliyor. Eğer bir oyuncuysanız, yüksek yenileme hızına sahip bir TV satın almak isteyebilirsiniz, ancak oyun konsolları genellikle saniyede 60 kare ile üst sıralarda yer alır, bu nedenle bunlara bağlı kalmak mantıklıdır.

Bağlantı

Özellikle TV’nize ses çubuğu, akış çubuğu ve konsol gibi bir grup cihaz bağlayacaksanız, bir TV’nin sunduğu bağlantı seçeneklerinin sayısına her zaman dikkat etmeyi unutmayın. Kendinizi HDMI bağlantı noktalarının çok hızlı tükendiğini göreceksiniz. Ayrıca, değişken yenileme hızı desteği gibi iyileştirmeler sundukları için daha yeni HDMI 2.1 formatını tercih etmeye çalışın. HDMI 2.1 ile, oyun konsolunuzu TV’ye bağladığınızda daha akıcı bir oyun deneyimi ve sıfır ekran kopması elde edersiniz. Ayrıca gelecek 8K içeriği için TV’nizi geleceğe hazır hale getirmiş olacaksınız. HDMI bağlantı noktalarına ek olarak, USB, Wi-Fi ve Ethernet bağlantı noktalarını da aramak isteyeceksiniz.

28.01.2021
143

Telefon

Yol Tarifi

WhatsApp